Home GRADOVIDerventa SELA NA GRANICI BRODA I DERVENTE DOBIĆE PITKU VODU

SELA NA GRANICI BRODA I DERVENTE DOBIĆE PITKU VODU

by Dejan

Na temu rješavanja problema snabdijevanja pijaćom vodom domaćinstva u brodskim selima Donja i Gornja Barica, te Kostreša i Novih Lužana na području Dervente, juče su razagovarali rukovodstava Broda i Dervente.

Načelnik Broda Zoran Vidić, izjavio je da očekuje da će do kraja godine biti riješeno ovo višedecenijsko pitanje. On je napomenuo da potrošači u pomenutim selima i sada imaju vodu, ali tehničku, lošeg kvaliteta.

-Na području Gornje i Donje Barice i Kostreša ima oko 230 potrošača, od kojih je najveći dio na području sela koja pripadaju brodskoj opštini. Na sastanku sa rukovodstvom Dervente postignut je dogovor da potrošači dobiju pitku vodu iz derventskog vodovoda, odnosno da se problem riješi izgradnjom voda koji će spojiti rezervoar na Bijelom brdu i postojeći u Kostrešu-, rekao je Vidić.

Prema njegovim riječima, sa gradonačelnikom Simićem i rukovodstvima komunalnih preduzeća, dogovoren je način izvođenja radova i model finansiranja koji podrazumjeva da dvije lokalne zajednice jednakim iznosima podmire trošak investicije koja je procjenjena na 100.000 KM.

-Pred nama su razgovori sa mještanima koje namjeravamo upoznati sa detaljima projekta i vjerujem da ćemo do kraja godine krenuti sa konkretnim radovima. Opština Brod i Grad Derventa finansiraće ukupan projekat, a eventualni trošak mještani mogu imati kod zamjene vodomjera -, dodao je Vidić.

Sastanak delegacija koji je održan u Derventi, predvodili su načelnik Broda Zoran Vidić i gradonačelnik Dervente Milorad Simić, a u razgovorima su učestvovali i direktori komunalnih preduzeća „Komvod“ Boban Đurđević i „Komanalac“ Denis Pijetlović.

D.I./ Radio Brod

Preporučujemo