Samba obilježila DNF 2017: Tales Feitosa prvo ime turnira

Večeras je spuštena je zavjesa na futsal spektakl u Derventi na kojem je učestvovalo 146 ekipa u svim konkurencijama, od kojih 47 u seniorskoj. Pred prepunom dvoranom gdje dosta ljubitelja futsala nije moglo naći mjesto da sjedne , na nogama su uživali u majstorijama igrača futsala.

U prvom polufinalnom susretu Mandić komerc nije dozvoljavao igračima Toplinfga , za kojeg su nastupali igrači iz Bugojna i okolnih gradova, da se razmahnu i sigurnom igrom došao i do činilo se nedostižnog vodstva. Ali u zadnjih tri minuta igrači Toplinga ubacuju u brzinu više, i nekih dvadeset sekundi prije kraja postižu izjednačujući pogodak za šok i nevjericu igrača Mandić komerca. Tek u osmoj seriji penala riješeno je pitanja putnika u finale.

U drugom polufinalnom od samog početka ekipa Sinda uspostavlja svoju igru , maksimalno koncetrisano i koristi svoj kvalitet koji posjeduje predvođeni dvojcem iz Brazila te Rnićem , Rajčevićem, Simićem.  Utakmica je završena pobjedom od 5:1 za ekipu Sinda koja je tako postala drugi finalista turnira.

U velikom finalu odličan ambijent za futsal predstavu, odličan tempo , igrači Mandića pokušavaju s igračem umjesto golmana, ali visokim presingom sindovci nameću svoju igru pa brzim golovima brazilaca Talesa i Igora Rafaela dolaze do prednosti od dva gola, da bi krajem poluvremena i Rajčević povećao vodstvo, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu Pavlović smanjuje prednost i unosu dozu neizvjesnosti u meč , ali samo malu jer konce igre su držali igrači Sinda. Tales Feitosa svojim drugim golom u finalu , a sedmim na turniru , povećava prednost i tada se već znalo ko je osvajač ovogodišnjeg turnira. Pred sami kraj Simikić je uspio ublažiti poraz svoje ekipe.

Prvi put odkako se igra derventski turnir jedan igrač je bio i najbolji igrač i najbolji strijelac , a to je Tales Feitosa da Mata. Najbolji  golman Aleksa Antonić iz pobjedničke ekipe, a dobili su gravirane satove s posvetom Derventa nektar futsal.

Da Mata Feitosa Tales i načelnik Milorad Simić

U konkurenciji juniora učestvovale su 24 ekipe , a u finalu nakon boljeg izvođenja penala bolja je bila ekipa iz Slavonskog Broda od ekipe iz Gračanice. Naj igrač Antonio Sekulić koji nastupa za hrvatskog prvoligaša u futsalu, Split Tomya naj golman Ernad Okić.

U konkurenciji žena  najbolja je bila Lokomotiva iz Brčkog koja je lagano savladala ekipu iz Bijeljine. Naj igračica Nikolina Vujadin , a naj golman Jasmina Čabaravdić.

U konkurenciji pionira prvo mjesto je osvojila domaća ekipa igrača FK Tekstilac koji su u finalu dosta neočekivano visoko porazila ekipu Aurelije iz Vinkovaca. A naj igrač je bio Saša Đekić a naj golman Dario Davogić iz pobjedničke ekipe.

U konkurenciji veterana tek nakon penala bolji su bili igrači Feromastera , igrači iz Banja Luke, koji su savladali  ekipu BH play iz Banovića. Naj igrač je Igor Sliško iz BH Play, dok je najbolji golman Asmir Avdukić iz Feromastera.

U konkurenciji predpionira odličan susret dobila je ekipa Borca iz Banja Luke  protiv Marsonije iz Slavonskog Broda , a utakmicu je riješio i najbolji igrač predpionira Sergej Damjanić, dok je najbolji golman iz Marsonije Mile Nikolić.

 

16,30: finale predpionira: MARSONIJA SL. BROD –BORAC BL*IMPERIJA=1:2

Pudić – Damjanović 2

17,00: finale veterana: FEROMASTER – KLADIONICE BH PLAY BANOVIĆI=1:1(3:2)

Stanivuković – Muratović

17,40: finale pionira: MNK AURELIA VINKOVCI-caffe SCORPION OSINJA=0:4

Đekić 2, Teofilović 2

18,15:  polufinale seniora:  MANDIĆ KOMERC MUP RS – TOPLING=3:3 (10:9)

Marinković 2, Arnautović – Milanović 2, Smajić

19,00: revijalna utakmica: BUBBLE FOOTBALL

19,10:  polufinale seniora:  NVB FAMILY  – SIND ŠABAC=1:5

Huseinović – Tales 2, Rajčević 2, Rnić

20,00:  finale žena: ŽFK LOKOMOTIVA BRČKO-ŽFK RADNIK BIJELJINA=7:1

Mešanović 2, Vujadin, Novaković , Škahić, Zukić, Čabaravdić-Todorović

20,30: finale juniora:MNK BROD 035 SL. BROD – FUTSAL DOBOROVCI=1:1 ( 7:6)

Perić – Nurkić

21,10: Proglašenje sportista godine opštine Derventa

21,20: zabavni program

21,30: finale seniora: MANDIĆ KOMERC MUP RS  – SIND ŠABAC =2:4

Pavlović, Simikić – Tales 2, Igor, Rajčević