Republičko takmičenje Saveza slijepih u kuglanju

U Sportskom centru “Olimp”  je, u petak 8. maja, održano  17. pojedinačno i 10. ekipno republičko takmičenje Saveza slijepih RS. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Gradiške, Prnjavora i Dervente.Domaćin  takmičenja bila je Međuopštinska organizacija Saveza slijepih Dervente, Broda i Vukosavlja, a pokrovitelj Savez slijepih Republike Srpske.Poželjevši svim učesnicima dobrodošlicu u ime lokalne vlasti, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić je istakao dobru saradnju lokalne zajednice i MOSS-a.Lokalna zajednica finansira rad ove organizacije kroz grantove ali finansijski pomaže i sportske i druge aktivnosti. Svim učesnicima Jeftić  je poželio puno dobrih rezultata i takmičenje proglasio otvorenim simboličnim bacanjem kugle.

Predsjednik MOSS-a Đorđo Nikolić se zahvalio rukovodstvu lokalne zajednice na podršci u organizovanju ovakvih i sličnih manifestacija ali i svim privrednim subjektima sa područja opštine koji su podržali ovo takmičenje.”Mi slijepi njegujemo takmičenja u kuglanju, golbalu i šahu, a pokušavamo da sa  Savezom slijepih RS uradimo projekat kojim bi se i atletika uvrstila u program takmičenja”, rekao je Nikolić.

U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila druga ekipa Banjaluke, drugo mjesto je zauzela prva ekipa Banjaluke,a zatim slijede Gradiška, Prnjavor, Istočno Sarajevo, prva ekipa Dervente, Zvornik i druga ekipa Dervente.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji, u B1 kategoriji, najbolji je bio Jovica Radanović iz prve ekipe Banjaluke, u B2 kategoriji Momir Stanišljević takođe iz prve ekipe Banjaluke, a u B3 kategoriji Zoran Macan iz druge ekipe Banjaluke. U ženskoj konkurenciji,u B1 kategoriji najbolja je bila Hanka Čaldarević iz druge banjalučke ekipe, u B2  kategoriji Nada Radanović iz prve banjalučke ekipe i u B3 Svjetlana Mijatović iz Istočnog Sarajeva.

Nakon proglašenja pobjednika i podjele nagrada za sve učesnike i goste pripremljen je ručak u restoranu ovog sportskog centra.

derventa.ba