Regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći: Dobojlije najbolje i Derventa ide na Republičko

Na 23. reginonalnom takmičenju regije Doboj u pružanju Prve pomoći sa realističkim prikazom povreda, stanja i oboljenja u konkurenciji podmladka osvojila je OŠ “Dositej Obradvoić” iz Doboja, dok je drugo mjesto bila OŠ “Aleksa Šantić” iz Vukosavlja, a treće OŠ “Sveti Sava” Brod. U kategroiji omladine prva je bila Medicinska škola Doboj, dok je drugo priplao SŠC “Mihajlo Pupin” Derventa, a treće SŠC “Petrovo”.

„Pobjednici ovog takmičenja izboriće učešće na Republičko takmičenje, koje će biti na Palama“ , izjavio je novinarima sekretar Crvenog krsta regije Doboj, Stanko Tomić.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić, istakao je kako su počastovani što su domaćini ovogodišnjeg Regionalnog takmičenja.

„Nije bilo teško organizovati ovo takmičenje, jer smo imali veliku pomoć lokalne zajednice, kao i Crevnog krsta“, rekao je direktor OŠ „Nikola Tesla“ Derventa, Ljubiša Đurić.

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i zamjenik načenika opštine Derventa Siniša Jeftić, te podsjetio da je Derventa po četvrti put domaćin jednog ovakvog takmičenja.

„U sedmici kada obilježavamo Sedmicu Crvenog krsta prilika je da se zahvalimo svim donatorima, dobroboljnim davaocima krvi, aktivstima i svima koji daju doprinos u radu Crvenog krsta“, rekao je zamjenik načelnika opštine Derventa, Siniša Jeftić.

Organizator takmičenja bila je Opštinska oragnizacija Crvenog krsta Derventa, dok su sturčni dio takmičenja sproveli ljekari Doma zdravalja Derventa.

TV K3