Home GRADOVIDerventa Razmatrana epidemiološka situacija u školama i javnim ustanovama

Razmatrana epidemiološka situacija u školama i javnim ustanovama

by Dejan B.

Načelnik opštine Milorad Simić održao je danas sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, i JPU“ Trol“, Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ i Gerontološkog centra, na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u ovim ustanovama.

Trenutno je najteža situacija u OŠ „19.april“ gdje je teško organizovati nastavu zbog većeg broja nastavnika koji su u izolaciji pa je rukovodstvo škole dobilo odobrenje od Ministarstva prosvjete i kulture RS da organizuje nastavu na daljinu.

U školi nema zaraženih učenika ali se jedan broj njih nalazi u izolaciji zbog kontakata sa zaraženim osobama.

U ostalim osnovnim i srednjim školama uspijeva se organizovati redovna nastava i stanje je zadovoljavajuće.

U Centru „Budućnost“ su dobili suglasnost za organizovanje nastave na daljinu do 11.decembra.

Iz predostrožnosti izolovali su internat zbog toga što su dva radnika Centra bila pozitivna. Preduzeli su sve potrebne mjere pa je i Dnevni centar ,takođe iz predostrožnosti, zatvoren na sedam dana.

Gerontološki centar se, po riječima v.d. direktora Đurđe Dodig Pijetlović vraća u normalu jer su od početka novembra imali šest pozitivnih korisnika, sada je svih trideset korisnika dobro. Tri radnika su u trenutno u izolaciji i to dvije medicinske sestre i njegovatelj od ukupno njih devet koji su bili pozitivni na korona virus te istakla da se kod svih zaposlenih vrši retestiranje bez kojeg se ne mogu vratiti na posao.

U JPU „Trol“ vrše redovnu kontrolu mališana. Trenutno je izolovano desetak djece zbog roditelja koji imaju određene simptome ali niko nije pozitivan.
U prethodnom periodu izolovane su dvije grupe u momentu kada su imali dvoje pozitivne djece pa je u tom trenutku izolovano negdje oko četrdesetak djece. Od ukupno 210 mališana redovno dolazi 140 do 170 djece ali je i u prethodnim godinama u ovom periodu virusa taj broj bio gotovo isti.

Načelnik opštine je za sutra najavio sjednicu Opštinskog štaba za vanredne situacije.

 

 

 

 

derventa.ba

Preporučujemo