Home GRADOVIDerventa Radio Derventa postiže sve veću popularnost

Radio Derventa postiže sve veću popularnost

by admin

Radio Derventa je projekat koji se aktivno realizuje u poslijednje dvije godine. Tvoraci ideje, a koji tu ideju i provode u djelo, su mladi sugrađani, koji su učenici srednje škole i studenti.

U početku sam naziv “Radio Derventa” donosio je osmjehe na lica sugrađanima, pogotovo starijoj populaciji, jer se pojavila priča koja bi mogla oživjeti nešto što je našem gradu potrebno. Međutim bilo je protivnika, kojima je izgleda smetalo što se omladina aktivira I pokušava da oživi nešto što su oni ugasili.

U početku ideja je bila da se samo bavimo muzičkim programom, i da svako nađe kutak za sebe u odabiru muzike. Eksperimentisali smo sa raznim vidovima muzike I žanrovima, te na kraju došli do zaključka da naše okruženje najbolje prihvata domaću muziku, što smo ispoštovali.

Veliku pomoć u početku prižili su nam kafe barovi iz našeg grada, a ta pomoć je bila u vidu puštanja našeg radio sadržaja. Ovo nam je bilo od velikog značaja jer su se javljali ljudi koji cijene naš trud, rad i zalaganje.

Nakon skoro godine provedenog u ovom “poslu”, odlučili smo da krenemo i sa medijskim izvještavanjem naših građana. Sklopili smo dogovore sa sportskim kolektivima,raznim udruženjima kao i sa javnim ustanovama iz našeg grada (Policija, Dom zdravlja, Vatrogasci, Komunalac, Elektro distribucija) o slanju informacija iz njihovih oblasti da bi građani bili pravovremeno informisani.

Nakon toga postali smo i važna karika u odvijanju mnogih događaja i aktivnosti u našem gradu. Pratili smo derventski sajam Privrede i turizma,derventski vašar ,Futsal turnir, turnir u uličnoj košarci i mnoge druge, te smo se trudili da građane informišemo u alarmantim situacijama (poplavama) te da im dajemo najtačnije informacije ne unoseći paniku među građanstvo i tada kreće ekspanzija samog ovog projekta. Projektu se priključuju i drugi mlađi sugrađani u želji da postanu dio ove zanimljive priče.

U 2015. godini u planu je realizacija još nekih ideja za koje smatramo da će doprinjeti ovom projektu i samom informisanju gradjana.

Na kraju ove 2014. godine želimo da se zahvalimo svim građanima grada Dervente i okoline, na ukazanom povjerenju, jer bez njih ne bismo prešli veliku cifru od 200 000 posjeta na našem web portalu, ne bismo stekli veliku popularnost i na društvenim mrežama i samim tim naš portal, trud, rad i zalaganje svrstali u sam vrh u našem gradu. Ovi podaci nas samo ohrabruju i daju nam motiv da budemo još bolji u narednom periodu.

Prema našim statistikama:

-mjesečna posjećenost portala je  preko  27 000 posjeta

-prosječan broj  slušalaca radija   dnevno  je 376 

Radio Derventa

 

 

Preporučujemo