Home GRADOVIDerventa PU Doboj: Neistiniti navodi pojedinih medija “da je u Derventi odobreno obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade HVO –a”

PU Doboj: Neistiniti navodi pojedinih medija “da je u Derventi odobreno obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade HVO –a”

by Dejan

Policijskoj upravi Doboj prijavljeno je da će danas u Derventi predstavnici hrvatskog naroda i udruženja položiti vijence na spomen obilježju Rabić i na mezarju u Derventi, te da će održati molitva i prijem visokih zvaničnika u prostorijama katoličke crkve.

U skladu sa tim, pripadnici PU Doboj obezbjedili su današnji skup, kako bi protekao mirno bez incidenata, kao i obezbjeđenje predsjednika Republike Hrvatske koji je boravio u zvaničnoj posjeti gradu Derventi i opštini Brod.​

Napominjemo da su organizatori ovog javnog okupljanja od strane policijskih službenika ranije upozoreni da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju na navedenom skupu nije dozvoljeno isticanje bilo kakvih zastava osim zastave BiH, te da će svi eventualni prekršioci biti sankcionisani u skladu sa zakonom.
Na ulicama Dervente, odnosno na javnom prostoru nije bilo isticanja bilo kakvih zastava niti ratnih obilježja, kako to pojedini mediji tvrde, niti je Policijska uprava Doboj „odborila“ obilježavanje godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane.

Podsjećamo da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj dužni da omoguće pripadnicima svih vjerskih zajednica da na miran i dostojastven način vrše vjerske obrede u svojim vjerskim objektima.

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo