Home GRADOVIDerventa Prva sjednica Skupštine opštine u novom sazivu zakazana za 12. januar

Prva sjednica Skupštine opštine u novom sazivu zakazana za 12. januar

by Dejan B.

Predsjednik Skupštine opštine prethodnog saziva Marijan Kljajić održao je danas sastanak sa predstavnicima političkih stranaka koje su osvojile mandate u Skupštini opštine Derventa u sazivu 2020.-2024. godine.

Usaglašen je datum održavanja i početka rada prve sjednice Skupštine opštine u novom sazivu i prijedlog dnevnog reda prve sjednice.

Odlučeno je da prva sjednica novog saziva bude održana 12.januara 2021.godine u Centru za kulturu,sa početkom u 10,00 časova. Sjednicu će ,do izbora novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine,voditi najstariji odbornik Slavko Bojanić, uz dva najmlađa odbornika iz stranaka sa najviše osvojenih mandata odnosno Maja Pjeranović i Vitomir Pivaš.

Na prvoj sjednici će biti proglašeni mandati 29 odbornika Skupštine opštine u sazivu 2020-2024. koji će položiti zakletvu. Zakletvu će položiti i načelnik opštine Milorad Simić. Biće izabran i zamjenik načelnika, a trebalo bi da budu izabrani i predsjednik,zamjenik predsjednika i članovi Komisije za izbor i imenovanje kao i predsjednici, zamjenici i članovi ostalih radnih tijela Skupštine opštine.Na sjednici će biti izabran i vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi o razrješenju načelnika odjeljenja u Opštinskoj upravi i imenovani vršioci dužnosti.

Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je predstavnike stranaka upoznala sa procedurama izbora funkcionera, formiranja klubova odbornika, izborom i sastavom Komisije za izbor i imenovanje te sa raspodjelom mjesta u stalnim radnim tijelima SO-e po političkim subjektima koji su regulisani Poslovnikom o radu Skupštine opštine kao i sa procedurom raspisivanja konkursa za izbor sekretara Skupštine opštine. Konkurs za izbor načelnika Odjeljenja u opštinskoj upravi raspisuje načelnik opštine.

Usaglašeno je da predstavnici stranaka u Skupštini opštine dostave sekretaru SO svoje prijedloge odbornika za stalna radna tijela te raspored mjesta u skupštinskoj sali prije konstitutivne sjednice.

Najviše mandata u Skupštini opštine osvojio je SNSD ,ukupno osam, slijede SDS sa šest, SP sa četiri, PDP sa tri, Ujedinjena Srpska sa dva , DNS sa dva, te sa po jednim mandatom SDP BiH-HS BiH, NDP-SNS, SPS Budućnost Srpske i HDZ BiH.

Opština Derventa

Preporučujemo