Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Opštinska organizacija Crvenog krsta Derventa i Kasarna ”Zdravko Čelar” organizovali su prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Darujmo krv – spasimo život”.

Dervenćani su odlučili da nastave tradiciju učešća u akciji dobrovoljnog davanja krvi, i na taj način pokažu da su uvijek spremni pomoći onima kojima je to potrebno. Po 22 put ovo humano djelo danas je učinio i Igor Simić, uputivši poziv svima da učine isto i možda nekom spasu život.

I ovoga puta, Inženjerski bataljon Oružanih snaga BiH ustupio je prostorije i ljudstvo, a veliki je i broj vojnika koji učestvuju u samoj akciji.

Radislav Kujundžić, sekretar Crvenog krsta Derventa naglašava da je jako zadovoljan prvom ovogodišnjom akcijom, posebno brojem srednjoškolaca koji je učestvovao u akciji.

“Ovo je zasigurno jedna od najboljih akcija u proteklih nekoliko godina. Posebno su se istakli učenici srednjih škola, kojima upućujem sve čestitke i pohvale. Zahvalnost dugujemo domaćinu, Inžinjerijskom bataljonu OS BiH, lokalnoj upravi na nesebičnoj podršci koja nikada nije izostala, kao i svim dobrovoljnim davaocima”, kazao je Kujundžić.

Dobrovoljne davaoce krvi posjetio je načelnik opštine Milorad Simić. Kaže da Derventa u ovom humanitarnom gestu slovi za sredinu poznatu po izuzetno uspješnim akcijama darivanja krvi.

“Danas je više od 200 građana izrazilo želju da daruje ovu dragocjenu tečnost koja život znači, što je vrijedno svake pohvale. Zadovoljstvo mi je doći ovdje i podržati akciju, a posebno me raduje što dominiraju srednjoškolci. Oba moja sina su danas su darovala krv i imaju svu moju podršku, jer sam i ja nekada, kao mlad čovjek, to činio”, rekao je Simić.

Spasiti nekome život, a kako objašnjavaju i preporučuju doktori, poželjno je s vremena na vrijeme dati krv i radi sopstvenog zdravlja.

Za srednjoškolce i druge davaoce krvi obezbijeđeni su poklon paketi Crvenog krsta, kao znak zahvalnosti.TV K3