Promovisano stvaralaštvo Dobroslava Petričevića

Književno stvaralaštvo Dobroslava Petričevića promovisano je u Derventi izvođenjem scensko-muzičkog kolaža “Muzika riječi”, a u organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa.

“Derventa je mjesto gdje sam radio na početku karijere, tu su uspomene na mnoge drage ljude i zbog poštovanja prema klubu `Vihor` upriličili smo promociju mog stvaralaštva”, rekao je Petričević.

On je sinoć predstavio i zbirku poezije “Razgovor s tugom”, u kojoj se nalazi 100 pjesma, kao i roman “U sjeni Golog otoka”.

Predsjednik kluba “Vihor” Derventa Nenad Simić rekao je da je Petričević dugogodišnji prijatelj Kluba, književnik i pjesnik koji je učestvovao na većem broju manifestacija koje organizuju.

“Za šaljivu pjesmu `Ribar legenda` nagrađen je na Ilindanskim pjesničkim susretima `Prljača`. Dugo godina radio je u Brodu, a sada živi i stvara u Crnoj Gori i Beogradu”, rekao je Simić.

Promociji su prisustvivali učenici Ustanove “Budućnost” Derventa sa nastavnikom Radomirom Sekulovićem, kojem je autor predao komplet knjiga i prezentaciju stvaralaštva na CD-u, za korištenje u nastavnim aktivnostima.

Na promociji, održanoj u prostorijama Centra za kulturu Derventa, učestvovali su i Brane Živković, LJiljana Zdravković, Igor Petričević i Vukašin Živković.

Promociji su prisustvovali i pjesnici iz Teslića, Doboja, Dervente, i prijatelji Dobroslava Petričevića iz Broda, gdje je veći dio vremena proveo radeći i stvarajući književna djela.

Svim posjetiocima promocije Petričević je poklonio zbirku poezije i roman.

SRNA