Home GRADOVIDerventa Promovisana zbirka “Dosanjana” Maje Rauković

Promovisana zbirka “Dosanjana” Maje Rauković

by admin

Zbirka poezija Maje Rauković “Dosanjana” promovisana je u Centru za kulturu Derventa. Zbirka se sastoji iz dvije cjeline, i to “Neka mi ne sude” u kojoj dominira ljubavna tematika, te “Anđeli moga neba” u kojoj su pjesme posvećenje dvjema kćerkama, roditeljima, gradu i rijeci Ukrini, sa ukupno 50 pjesama.

Raukovićeva je rekla sinoć na promociji da je počela da piše poeziju od 11. godine i da je dosta motivacije za izdavanje zbirke pjesma našla kod starijih kolega u Srpskom književnom klubu /SKK/ “Vihor” Derventa, gdje je aktivni član.

“Nakon rata, kada smo obnovili kuću, vratili smo se u grad i moje omiljeno carstvo je bila gradska biblioteka, gdje sam uzimala knjige, čitala i počela da pišem stihove. Nastaje period kada sam prestala da pišem jer sam postala majka i zaposlena, bilo je stagnacije”, dodala je Raukovićeva.

Na promociji su govorili recenzenti Ivana Ratkovac i Vera Koropkin-Ratkovac, i predsjednik SKK “Vihor” Derventa Savko Pećić. Recenzent Ivana Ratkovac napisala je da je naziv knjige “Dosanjana” simboličan zbog toga što je poslije dugog niza godina došla pred čitaoce.

“Raukovićeva piše od djetinjstva i kroz te godine njena poezija je evoluirala, ali i ona kao pjesnik, s tim da je pred njom još mnogo usavršavanja da bi stigla do vrha savremenog pjesništva”, istakla je Ratkovac.

Raukovićeva je zahvalila za podršku i pomoć u štampanju zbirke načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću, direktoru firme “Veneto” Snježani Jovičić i drugima koji su pomogli da njen prvenac ugleda svjetlost dana.

SRNA

Preporučujemo