Home GRADOVIDerventa Promovisana knjiga Vesne Teofilović “Biram zdravlje”

Promovisana knjiga Vesne Teofilović “Biram zdravlje”

by Dejan B.

U Derventi je večeras promovisana knjiga “Biram zdravlje”, u kojoj autor Vesna Teofilović navodi smjernice i putokaze kako jednostavno i lako unaprijediti fizičko i psihičko zdravlje uz duhovno uzrastanje i usavršavanje.

Teofilovićeva je navela da knjiga sadrži praktične primjere i recepte zdravih obroka, uz mišljenje i savjete nutricioniste, a mogu se pronaći i sugestije psihoterapeuta o važnosti psihološkog savjetovanja tokom procesa gubitka kilograma ili suočavanja sa nekim od poremećaja u ishrani.

Diplomirani nutricionista – dijetetičar Dijana Petrović je u predgovoru knjige navela da će multidisciplinarni pristup u rješavanju problema ishrane i stvaranja zdravog stila života biti koristan ljudima različitih uzrasta, ali i medicinarima koji najbolje znaju koliki je uticaj nepravilne ishrane u nastanku bolesti.

U knjizi “Biram zdravlje” je i poseban tekst o hrišćanskom postu, a na promociji je večeras učestvovao i protojerej-stavrofor Željko Teofilović.

Promociju je upotpunio nastup Ženske pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” Derventa.

Organizatori promocije bili su Srpski književni klub “Vihor” i Centar za kulturu Derventa.

Predsjednik kluba “Vihor” Nenad Simić napomenuo je da je Teofilovićeva u svijet književnosti ušla sa knjigom “Biram slobodu”, koju je promovisala prije tri godine.

Promocija je održana u prostorijama Centra za kulturu Derventa, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama u Republici Srpskoj.

 

 

 

 

 

 

SRNA

Preporučujemo