Home GRADOVIDerventa Promocija knjige „Derventski rukomet“ autora Bogdana Popovića 17. januara

Promocija knjige „Derventski rukomet“ autora Bogdana Popovića 17. januara

by Dejan

Promocija knjige“ Derventski rukomet“ autora Bogdana Popović, višegodišnjeg sportskog rukometnog radnika, održaće se u utorak 17. januara u prostorijama Centra za kulturu Derventa.

Izdavač knjige je Srpski književni klub „Vihor“ Derventa, koji je uz Centar za kulturu i Rukometni klub „Derventa“, organizator promocije.

Popović je i autor knjige „70 godina rukometa u Derventi“ nakon čega pojavila mu se želja i potreba da se objedini i publikuje i onaj prvi, duži i uspješniji dio istorije , prijeratni, najuspješnijeg sportskog kolektiva u Derventi, rukometnog kluba „ Derventa“.

Recenzent Damir Kljajić kaže da rukopis „Derventski rukomet“ značajno je i vrijedno pisano djelo, koje govori o nastanku i razvoju ovog ekipnog sporta u gradu na rijeci Ukrini u periodu od sredine 20 vijeka do 2022. godine.

Predsjednik SKK“Vihor „ Derventa Nenad Simić kaže da se radi o veoma značajnom izdanju knjige koja sadrži mnoštvo informacija i fotografija koje je autor sa posebnom pažnjom i ljubavlju skupljao i objedinio u knjigu koja ima čak 670 stranica.

Promocija knjige održaće se u 18 časova, uz autor u predstavljanje knjige učestvovaće recenzent Damir Kljajić, te predstavnici SKK “Vihor“ i RK „Derventa“.

Preporučujemo