Home GRADOVIDerventa Promjena odvijanja saobraćaja zbog gradnje kružne raskrsnice

Promjena odvijanja saobraćaja zbog gradnje kružne raskrsnice

by admin

U Derventi će u narednih 60 dana biti promijenjeno odvijanje saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Derventa-Brod-Brusnica i Derventa-Šešlije.

Na “Fejsbuk” stranici grada Derventa navodi se da će radovi biti izvođeni kod benzinske pumpe “Nada” i tržnog centra “Ritejl park”.

Za vrijeme gradnje, saobraćaj će se odvijati dijelom Ulice 1. maja /iza tržnog centra/, Ulicom pilota Bore Novića, te dijelom Željezničke ulice, kao i dijelom parkinga kod benzinske pumpe “Nada”.

Vrijednost radova je 850.000 KM, a sredstva obezbjeđuje preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević prilikom uvođenja izvođača u posao izjavio je novinarima da je namjera da se nađe odgovarajuće rješenje iz postojeće raskrsnice u kružnu koja bi bila trokraka, sa tri ulazne i tri izlazne trake.

Prema njegovim riječima, ulazne trake biće širine četiri ili nešto više metara, izlazne 5,1 metar ili više, unutrašnja bi bila zadovoljavajućih šest metara, a kompletan spoljni prečnik biće 23,5 metara.

On je dodao da će se izgradnjom kružne raskrsnice uticati na rasterećenje saobraćaja od gužvi i na bezbjednije odvijanja saobraćaja.

Rok za završetak radova je 180 dana, a izvođač je preduzeća “Geokop” iz Dervente.

SRNA

Preporučujemo