Home GRADOVIDerventa Proglašene mjere redovne odbrane od poplava u Derventi

Proglašene mjere redovne odbrane od poplava u Derventi

by Dejan B.

U opštini Derventa proglašene su mjere redovne odbrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Ukrine, prema posljednjem mjerenju, dostigao 175 centimetara, odlučeno je na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Samostalni stručni saradnik za planiranje i organizaciju civilne zaštite u opštinskoj upravi Dragoljub Kukić rekao je da vodostaj rijeke Ukrine raste desetak centimetara na sat i da se može očekivati dalji rast.

“Imamo informaciju da Vijaka i Lišnja na prostoru Prnjavora i dalje imaju veću količinu vode koja nije u koritu, već će za nekih sedam do osam sati proći kroz našu opštinu”, dodao je Kukić.

Prema njegovim riječima, obustavljen je saobraćaj na putevima prema Drijenu, Detlaku i Kalenderovcima i zbog izlijevanja rijeke Ukrine ne može se prelaziti preko mostova sa derventske strane.

“Uveli smo stalno dežurstvo. Preduzeće `Komunalac` je zaduženo da jedan dio vreća napuni i odveze na mjesta gdje je potrebno intervenisati i spasiti objekte od eventualnog izlivanja vode. Stanje sa Jezerom Drenova je dosta stabilno, dio vode je ispušten tokom vikenda i sada može zadržati priliv vode iz Čelinca i drugih mjesta”, dodao je Kukić.

On je podjetio da se vanredne mjere odbrane od poplava proglašavaju na visini vodoostaja od 220 centimetara.

SRNA

Preporučujemo