Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Prnjavorčani prikupljali pomoć za jednogodišnju Minju
Derventa

Prnjavorčani prikupljali pomoć za jednogodišnju Minju

Na humanitarnom bazaru “Prnjavor za Minju” danas je na nekoliko štandova na gradskom trgu prodajom raznih proizvoda i predmeta prikupljana novčana pomoć za liječenje jednogodišnje Kragujevčanke Minje Matić koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića.

Prnjavorčanke Sanja Golić, Marija Blagojević i Jelena Alibalić sve to su pokrenule putem “Fejsbuka” u čemu su ih podržali brojni sugrađani i privrednici, ali i predškolske ustanove, čiji su polaznici izradili mnoštvo izložbeno-prodajnih artikala.

Blagojevićeva je novinarima rekla da je zadovoljna organizacijom i velikim odzivom sugrađana, čime je Prnjavor još jednom pokazao da je humana sredina.

Humanitarni bazar za Minju održan je ranije u još nekoliko gradova u Republici Srpskoj, a za prikupljanje sredstava otvoren je i humanitarni telefonski broj 1433.

Akciju prikupljanja sredstava u Srbiji je pokrenula humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”. Do sada je prikupljena polovina sredstava od potrebnih 2,4 miliona dolara za liječenje u Americi.

SRNA

Slične objave

Nastavljeno uređenje pojedinih dijelova grada

Dejan B.

Zimske službe spremno dočekuju zimu

Dejan B.

Uručene zahvalnice najboljim volonterima

Dejan B.

Potvrđeni novi slučaji infekcije u Derventi

Dejan B.

Pokušaj teške krađe u Derventi

Dejan B.

Novčana pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama…

Dejan B.