Home GRADOVIPrnjavor Prnjavor: Tomaš posjetio jezero Drenova zbog povećanja vodostaja

Prnjavor: Tomaš posjetio jezero Drenova zbog povećanja vodostaja

by Dejan B.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš posjetio je lokaciju jezera Drenova, zbog prijave pojedinog dijela građana da je na jezeru primjetan porast vodostaja u posljednjih nekoliko dana.

Tom prilikom on je poručio da će cjelokupna situacija biti razmotrena pri čemu će se utvrditi propusti i razmotriti da li je u pitanju ljudski faktor ili vremenske neprilike.

Iako su tvrdnje različite kada je u pitanju, stanje sa vodostajem na jezeru Drenova, obaveza je opštinskog rukovodstva da izađe da uzme u obzir sve argumente , navodi prvi Prnjavora.

Ističe da je Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  već ranije dobilo prijavu koja je došla od strane udruženja ribolovaca.

Navodi da je već razgovarano sa vlasnikom mini hidroelektrane kao i sa nadležnim ljudima iz Voda Srpske pri čemu svako od njih ima svoju toriju na tu situaciju. Ističe da će naredne sedmice biti održan sastanak pri čemu ističe nadu, da će ovaj problem biti rješen.

Istakao je da će svi bez obzira na svoje teorije, morati prihvatiti odluku struke koja će dati konačan odgovor.

Pored načelnika opštine, na lokaciji jezera Drenova, boravili su i predstavnici ispred Odjeljenja za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.


TV K3

Preporučujemo