Home GRADOVIDerventa Pripadnici PS Derventa održali predavanje na temu “Petarde nisu igračke”

Pripadnici PS Derventa održali predavanje na temu “Petarde nisu igračke”

by admin

Komandir Policijske stanice Derventa Milomir Balatunović i pomoćnik komandira Aleksandar Đekić, 30.12.2021. godine, posjetili su Osnovnu školu „19. april“ u Derventi kojom prilikom su za oko 80 učenika održali predavanja na temu „Petarde nisu igračke“.

​Navedene aktivnosti su realizovane u sklopu kampanje koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u cilju preventivnog djelovanja na suzbijanju posljedica koje mogu nastupiti usljed nepravilne upotrebe pirotehnike koju najmlađa populacija koristi prilikom obilježavanja novogodišnjih i božićnih praznika.
​U okviru pomenute kampanje izvršen je obilazak preduzeća koja se bave prodajom pirotehničkih sredstava. Policijski službenici naše Uprave će i tokom narednih dana nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju sprečavanja neovlašćene prodaje pirotehničkih sredstava i upotrebe istih protivno zakonskim propisima.

Policijska uprava Doboj apeluje i na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama naročito su opasne na mjestima gdje se okuplja veći broj građana i svako ko želi da na taj način podijeli „veselje“, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da predstojeće novogodišnje i božićne praznike obilježe na miran i dostojanstven način.

 

PU Doboj

Preporučujemo