Home GRADOVIDerventa Pripadnici PS Derventa održali kratko predavanje prvačićima

Pripadnici PS Derventa održali kratko predavanje prvačićima

by Dejan

Policijski službenici Policijske stanice Derventa su juče za oko 50 učenika prvih razreda Osnovne škole “19. april” u Derventi odrzali kratko predavanje na temu bezbjednog i pravilnog učestvovanja u saobraćaju.

Tokom mjeseca septembra u svim školama na području koje operativno pokriva ova Policijska stanica održavaju se predavanja na navedenu temu, a sve aktivnosti se realizuju u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.
Od samog početka nove školske godine je obezbjeđeno pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj djece školskog uzrasta, a sve u cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, posebno u blizini škola i na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, kako bi na taj način povećali bezbjednost naših najmlađih sugrađana.  Ujedno, apelujemo i na roditelje da djecu upoznaju sa saobraćajnim pravilima, te da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da koriste obilježene pješačke prelaze  i da ulicama hodaju pažljivo, posebno na mjestima gdje nema trotoara.


Preporučujemo