Home GRADOVIDerventa Pripadnici PS Derventa održali edukativno predavanje za djecu iz više osnovnih škola

Pripadnici PS Derventa održali edukativno predavanje za djecu iz više osnovnih škola

by admin

Policijski službenici Policijske stanice Derventa u sklopu kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ tokom prošle sedmice održali su više edukativnih predavanja za djecu iz više osnovnih centralnih i područnih škola na području grada Derventa, na temu bezbjednosti saobraćaja sa posebnim osvrtom na bezbjednost djece – učenika kao najmlađih učesnika u saobraćaju.

​Tokom predavanja djeca su upoznata sa osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju kao i sa teorijom poznatih deset lekcija „Pješke bez greške“.

​Podrška sprovođenju akcije i preventivno edukativnih predavanja pružena je od Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske kroz dostavljanje promotivnog materijala na temu bezbjednosti saobraćaja koji je prilikom predavanja podijeljen učenicima.

​Takođe, policijski službenici Policijske stanice Petrovo su u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Kakmužu, održali predavanje učenicima na navedenu temu.

​Slične aktivnosti provode se na području svih policijskih stanica iz sastava naše Uprave, a sve u cilju kako bi se naši najmlađi učesnici u saobraćaju bezbjedno kretali na putu od kuće do škole.

Preporučujemo