Home GRADOVIBrod Preventivne aktivnosti u cilju skretanja pažnje vozačima na povećan broj motociklista u saobraćaju

Preventivne aktivnosti u cilju skretanja pažnje vozačima na povećan broj motociklista u saobraćaju

by admin

S obzirom na činjenicu da je povećan broj motociklista u saobraćaju, policijski službenici Policijske uprave Doboj su tokom ovog vikenda u Brodu zajedno sa pripadnicima Moto kluba „Bezbjednost“ iz Banjaluke i Beograda vozačima dijelili promotivni materijal, a u cilju skretanja pažnje istima da svojim odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu većoj bezbjednosti motociklista na putevima.

Takođe, tokom ovog vikenda pripadnici Moto kluba „Bezbjednost“ iz Banjaluke i Beograda su u Brodu okupili i zainteresovane motocikliste iz Broda ali i šire, za koje su tokom dva dana oranizovali teorijski i praktični dio kako da pravilno nauče upravljati motociklima. Osim teorijskog dijela, na poligonu ispred Rafinerije nafte u Brodu organizovan je i praktični trening sa vlastitim i trenažnim motociklima. Navedene treninge vodili su sertifikovani instruktori sa dugogodišnjim iskustvom, a u navedenim aktivnostima učestvovao je i policijski službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj sa službenim motociklom.

Cilj navedenih aktivnosti je kako povećanje bezbjednosti vozača motocikla i mopeda tako i smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista kao i lica koja se prevoze na istima.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj zajedno sa pripadnicima Auto-moto društva Doboj su navedenu preventivnu akciju realizovali u Doboju tokom prethodne sedmice.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikala i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu koja u većoj mjeri sprečava nastanak povreda.

PU Doboj

Preporučujemo