Home GRADOVIDerventa Preko 30 domaćinstava u Turskim Lužanima dobija vodu

Preko 30 domaćinstava u Turskim Lužanima dobija vodu

by admin

U Derventi je potpisan Ugovor o izgradnji vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Turski Lužani između gradonačelnika Milorada Simića i izvođača radova ,,Hidroinženjering”d.o.o  i,,Geokop” d.o.o. Dervente.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i mještani Turskih Lužana a ovim projektom pitku vodu, treba da dobije 35 domaćinstava.

Predsjednik MZ Turski Lužani Indira Bundavica navodi da će vodovod olakšati život za mještane navodeći da je voda osnovni izvoe egzistencije savremenog čovjeka.
Podsjeća i da je ovaj projekat započet još prije dvije godine ali je prolongiran zbog epidemiološke situacije, rekavši da su sada sretni što je došlo  i do sljedeće faze a to je potpisivanje ugovora sa izvođačima radova.,, Raduje nas to što će mo uskoro dobiti pitku vodu. Imamo obećanje izvđača radova da će to biti vrlo brzo. Teren na kojem će biti izvođeni radovi je veoma povoljan i ravan pri čemu se nadam da će to olakšati radove”,kaže Bundavica.

Vlasnik firme ,,Hidroinženjering” Vladimir Lazić kaže da izvođači podsjećaju da su u fazi nabavke cijevi i cijevnih elemenata. Računaju da će posao biti završen za nekih 15 do 20 dana.

“Neophodno je nabaviti cijevi i elemente različitih profila i očekujemo da će to biti vrlo brzo. Trenutno je zima i hladno vrijeme a na temperturama ispod nule ne možemo vršiti proces varenja cijevi tak oda se čekaju povoljniji vremenski uslovi. Riječ je o cjevovodu dužine 3,5 Km koji će obezbjediti vodu za mještane Turskih Lužana”,kaže Lazić.

Da će će vodovod poboljšati život građana smatra i gradonačelnik Dervente Milorad Simić. Navodi i da je vrijednost projekta preko 150.000 KM.

Precizirao je da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena zajedničkim angažmanom lokalne uprave, Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH i mještana.

,,Zadovoljan sam što su danas ovdje prisutni i mještani Turskih Lužana kao i izvođači radova ali i nadzorni organi. Očekujemo da će vodovod biti gotov za nekih 70 do 1oo dana. Dio od ukupno 154.000 KM, , obezbijedili su mještani  Turskih Lužana, odnosno 52.500 KM, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH obezbijedilo je 50.000 KM, a grad u projektu učestvuje sa 52.000 KM. Finansijska konstrukcija zatvorena je na način da su mještani, kako je i do sada bila praksa, učestvovali sa po 1.500 KM kako bi dobili pitku vodu”,kaže Simić.

Simić je najavio da će ubrzo biti izabran i izvođač radova za potisni cjevovod za vodosnabdijevanje u južnom dijelu Dervente koji treba da obezbjedi vodu za 1000 domaćinstava.

TV K3

Preporučujemo