Predstavljeno dječije stvaralaštvo

Manifestacijom “Dječije stvaralaštvo” večeras je u Derventi počeo Inter folk fest “Bosiljkovanje” koji će trajati tri dana.

U okviru večerašnje manifestacije održana je i prezentacija hrane i drugih eksponata koje su mališani sa roditeljima napravili kod kuće.

Rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente Stana Nagradić rekla je Srni da je ovo bilo veče najmlađih i da je predstavljeno njihovo stvaralaštvo.

Učesnici “Bosiljkovanja”, osim Dervente, predstaviće se publici u opštinama Brod i Petrovo.

“Već sutra u Brodu nastavljamo sa `Boljikovanjem`, a u Petrovu u subotu, 12. oktobra. Završni koncert biće u Derventi u nedjelju, 13. oktobra, sa početkom u 19.00 časova. Defile učesnika biće ulicama grada u 17.00 časova”, rekla je Nagradićeva.

“Bosiljkovanje” će predvoditi svi članovi društva “Bosiljak”, a nastupiće ženska pjevačka grupa, dječiji pripremni i stariji ansambl i članova folklorne grupe iz Agića, te prvi i pripremni folklorni ansambl.

Nagradićeva je dodala da će u nedjelju biti održana i svečana Skupština Svjetske asocijacije organizatora festivala i tradicionalne kulture BiH.

SRNA