Home GRADOVIDerventa Pratili ženu da bi joj vratili novac: Neobična priča o humanosti mladića iz Dervente

Pratili ženu da bi joj vratili novac: Neobična priča o humanosti mladića iz Dervente

by admin

Malo je ko mogao i naslutiti da će scena upornog praćenja, trubljenja i blicanja, jednog za drugim automobilom ulicama Dervente, biti zapravo okvir za priču o dobroti i poštenju.

Četvorica mladića Dejan Simić (20), Luka Bjelošević (16), Srđan (17) i njegov brat Aleksandar (20) Đekić. Oni su vlasnici vratili izgubljenih gotovo 1.070 maraka i dokumenta. Tome je prethodila filmska scena.

– Jeli smo pecivo, u ponedeljak veče oko 21 čas, kada smo ispred gradske pekoteke slučajno uočili ženu kako odlaže novčanik na krov automobila, seda i dodaje gas. Odmah smo sva četvorica sela u automobil u pokušaju da je stignemo i upozorimo. Međutim, naše trubljenje i blicanje nije dalo rezultata. Nakon gotovo dva kilometra vožnje, novčanik je pao kod Novog parka “9. januar”. Tu smo sakupili po kolovozu rasute novčanice i dokumenta – pričaju, za “Novosti”, Dejan Simić i Srđan Đekić, koji su pronađeno predali dežurnom u Policijskoj stanici Derventa.

Dejan ističe da je ovo humano delo učinio na svoj 20. rođendan, i mada je on kao veterinarski tehničar jedini zaposlen, niko od njegovih drugara nije ni pomislio da ne vrati pronađeno.

– Mnogo nam znače i pohvale u policijskoj stanici. Ni marka nam tuđa ne treba – skromno će Dejan.

Vlasnica novčanika Nataša Pazurević (30) priča da je tek po dolasku kući saznala da je izgubila novac i dokumenta.

– Noge su mi se odsekle kada mi je iz policije poručeno da dođem. Inače, vozila sam decu sa treninga, predala im peciva i potpuno zaboravila novčanik na automobilu. Nisam ni primetila da su ti momci blicali i vozili za mnom. Odmah sam ih pozvala i zamolili da se već sutradan nađemo, da im se do neba zahvalim i da ih počastim – rekla nam je Nataša.

Preporučujemo