Home GRADOVIDerventa Potpisani ugovori o uređenju gerontološkog centra i rekonstrukciji putnog pravca

Potpisani ugovori o uređenju gerontološkog centra i rekonstrukciji putnog pravca

by admin

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i direktor preduzeća “Geokop” Derventa Savo Ružojčić potpisali su danas ugovore o izvođenju radova na vanjskom uređenju Gerontološkog centra Derventa i rekonstrukciji putnog pravca “DŽelinjak-Debela obala”, a vrijednost ugovora je veća od milion KM.

Simić je rekao da je vrijednost ugovorenih radova vanjskog uređenja Gerontološkog centra 240.000 KM, a rekonstrucije putnog pravca 780.000 KM, te da bi radovi trebali biti završeni u narednih 45 dana.

“Vanjsko uređenje Gerontološkog centra obuhvatiće popločavanje, odvodnju oborinskih voda, travnate terene i zelenilo. Opština je do sada uložila 4,8 miliona KM, a Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske 2,9 miliona KM. U toku je nabavka opreme i nakon toga prvi korisnici će biti smješteni u objekat”, rekao je Simić.

On je dodao da će putni pravac “DŽelinjak-Debela obala” biti presvučen novim asfaltom u dužini od pet kilometara.

“Tu dionicu koristi veliki dio stanovništva južnog dijela opštine. Naredni putni pravci za rekonstrukciju su `Provalija-Tri kruške`, zatim `Begluci- Kostreš` i `Osinja-Pojezna`”, rekao je Simić.

On je dodao da je lokalna zajednica do sada radila na izgradnji novih putnih pravaca i da su sada odlučili da rade na rekonstrukciji puteva koji su građeni prije više od 30 godina.

SRNA

Preporučujemo