Potpisan sporazum o realizaciji projekta u Donjoj Lupljanici

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić potpisao je sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske sporazum o sufinansiranju realizacije projekta “Savremeni kolovoz za održivi povratak u MZ Donja Lupljanica u Derventi”.

Ovim sporazumom se Ministartsvo obavezuje da će ukupna sredstva u iznosu od 85 hiljada maraka doznačiti opštini Derventa,u roku od 90 dana,od dana potpisivanja ugovora i ista će biti utrošena za realizaciju pomenutog projekta.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, savjetnik u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica RS Ivo Kamenjašević i predsjednik Skupštine opštine Marijan Kljajić. Izražavajući zadoljstvo potpisanim sporazumom Kamenjašević je rekaoo da će realizacija ovog projekta uveliko doprinijeti razvoju lokalne zajednice i povratku stanovništva u svoj kraj.

Načelnik Simić se zahvalio Ministarstvu na podršci i sredstvima koje su obezbijedili za realizaciju značajnih projekata na području opštine,od kojih je svakako najveći projekat izgradnje Gerontološkog centra kao i za realizaciju projekta vezanih za poboljšanje uslova života povratnika.

derventa.ba