Home GRADOVIDerventa Postavljen kamen temeljac za dogradnju predškolske ustanove “Trol”

Postavljen kamen temeljac za dogradnju predškolske ustanove “Trol”

by admin

U Derventi je polaganjem kamena temeljca u dvorištu Javne predškolske ustanove “Trol” ozvaničen početak radova na dogradnji prostora za smještaj djece, a novčana sredstva za izvođenje radova obezbijedila je Vlade Republike Srpske u iznosu od 400.000 KM.
Kamen temeljac položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, direktor ustanove “Trol” Gordana Simić, direktor preduzeća “Ehta-R” iz Dervente Dragoljub Ćustić, koje je i izvođač radova, te mališani iz ove ustanove.

Načelnik Simić rekao je da će biti izgrađeno 500 metara kvadratnih prostora za boravak tri grupe djece.

“Hvala Vladi Republike Srpske što je prepoznala da u lokalnim zajednicima treba graditi. Mi smo odlučili da proširimo smještajne kapacitete, jer je 100 djece čekalo mjesto u obdaništu. Drago mi je da radove izvodi firma “Ehta-R” sa kojom imamo pozitivna iskustva”, rekao je Simić.

Direktor “Trola” Gordana Simić navela je da sada u ustanovi ima 150 djece u tri uzrasno vaspitne grupe i da je ove godine upisano još 20.

“Završetkom radova lista čekanja neće postojati i ovo je veliki dan za nas i lokalnu zajednicu, kojoj smo zahvalni, kao i Vladi Republike Srpske jer je prepoznat problem nedostatka prostora za boravak djece”, rekla je Simićeva.

Ona je dodala da će u novom objektu biti smješteno oko 80 djece, a zaposlenje će dobiti šest vaspitača i dva pomoćna radnika.

“Za jedno dijete boravak u vrtiću plaća se 150 KM. Za drugo dijete roditelji plaćaju 50 odsto cijene boravka, dok je za treće dijete boravak besplatan”, navela je Simićeva.

Direktor preduzeća “Ehta-R” Dragoljub Ćustić je rekao da je rok za završetak radova 120 dana i ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni u roku.

“To je 400 metara kvadratnih korisnog prostora, a ostalo su hodnici, veza sa starim objektom, nadstrešnice. Radosni smo zbog dobijanja posla u gradu gdje nam je i sjedište preduzeća”, rekao je Ćustić.

Na postojećem objektu u naredne dvije sedmice počeće radovi i na rekonstrukciji objekta, zamjeni stolarije i krova, što finansiraju UNDP i lokalna zajednica.

Prije polaganja kamen temeljca, u zgradi Skupštine opštine potpisan je ugovor sa izvođačem radova na proširenju kapaciteta predškolske ustanove.

SRNA

Preporučujemo