Home GRADOVIDerventa Posjeta predstavnika regije Birač

Posjeta predstavnika regije Birač

by admin

Ukupno 25 predstavnika, iz svih opština regije Birač, posjetilo je  Javnu ustanovu Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju”Budućnost”. Posjeta je bila organizovana od strane UNICEF-a sa ciljem da se predstavnici ovih opština upoznaju sa radom dnevnog centra u ovoj ustanovi. Opštine, koje su bile u posjeti, imaju namjeru da otvaraju dnevne centre za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Sastanku su prisustvovali i članovi komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju sa područja opštine.Nakon prezentacije od strane direktora JU “Budućnost” Vladana Popovića i socijalne radnice Maje čelar, gosti su obišli ustanovu i dnevni centar. Tom prilikom su se upoznali sa načinom rada u dnevnom centru, finansiranjem, aktivnostima koje se organizuju kao i svim drugim pojedinostima koje su značajne za rad dnevnog centra.

“Derventa je jedna od opština koja je najuspješnije implementirala ovaj projekat, te su predstavnici komisija posjetili dnevni centar JU “Budućnost”. Čast mi je što je UNICEF izabrao baš ovu opštinu kao ogledni primjer”, rekao je direktor Popović.

derventa.ba

 

 

Preporučujemo