Home GRADOVIDerventa Poptpisan ugovor za nastavak izgradnje vodovoda “Lipe” i puštena u rad pumpna stanica Agići

Poptpisan ugovor za nastavak izgradnje vodovoda “Lipe” i puštena u rad pumpna stanica Agići

by Dejan

U Derventi je potpisan ugovor o nastavku izgradnje vodovoda “Lipe”- izgradnja distributivnog cjevovoda 2. faza, koja obuhvata dijelove mjesnih zajednica Detlak i Kalenderovci dok je u Agićima puštena u rad pumpna stanica vodovoda za 21 korisnika.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić, potpisao je sa firmom “Hidroinžinjering” ugovor o nastavku izgradnje vodovoda “Lipe”- distributivnog cjevovoda 2. faza za dijelove mjesnih zajednica Kalenderovci i Detlak. “Planom su obuhvaćena 42 domaćinstva te crkva, groblje, parohijski dom, mjesna zajednica, ambulanta i pošta u Kalenderovcima. Vrijednost projekta je 184.000 KM, izjavio je Simić.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana i ne sumnjamo da ćemo s obzirom na dobre vremenske uslove taj rok i ispoštovati naglasio je  vlasnik firme “Hidroinžinjering” d.o.o. Derventa, Vladimir Lazić.
U sklopu izgradnje vodovoda u derventskim naseljima u rad je puštena i pumpna stanica u Agićima koja će pitku vodu dovesti do 21 korisnika. Sada će im kažu biti mnogo lakše jer su ranije morali da se snalaze i da vodu dovoze cisternama.

Gradonačelnik Simić je naglasio da je za ovaj projekat u Agićima izdvojeno oko 96.000 KM od čega je Skupština Grada odobrila 64.000 KM dok je učešće mještana 31.500 KM.

TV K3

 

Preporučujemo