Home GRADOVIDerventa Pojačano prisustvo policije kod škola: Rukovodstvo PS Derventa sa direktorima osnovnih škola

Pojačano prisustvo policije kod škola: Rukovodstvo PS Derventa sa direktorima osnovnih škola

by admin

OPREZ VOZAČI – POČINjE ŠKOLA!
U narednom periodu pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova

Rukovodstvo Policijske stanice Derventa, komandir Milomir Balatunović, zamjenik komandira Slaviša Pavlović i pomoćnik komandira Aleksandar Đekić u proteklih nekoliko dana izvršili su obilazak svih osnovnih škola na području grada Derventa.

Prilikom obilaska osnovnih škola obavljeni su razgovori sa direktorima navedenih obrazovnih institucija i to, direktorom OŠ „Nikola Tesla“, Ljubišom Đurićem, direktorom OŠ „19. April“, Elvirom Miljić, direktorom OŠ „Todor Dokić“ Kalenderovci, Majom Petrović i direktorom OŠ „Đorđo Panzalović“, Željkom Stjepanovićem.

Tema održanih sastanaka jeste početak nove školske godine i zajednička saradnja ovih institucija u cilju povećanja nivoa bezbjednosti, a naročito bezbjednosti saobraćaja djece kao najmlađih učesnika u saobraćaju. Imajući u vidu da su djeca najmlađi, najugroženiji, a tokom školske godine i najbrojni učesnici u saobraćaju neophodna je potpuna i maksimalna saradanja ovih institucija.

Rukovodstvo Policijske stanice upoznato je o broju upisanih učenika, načinu organizovanja nastavnog procesa, vremenu održavanja nastave, broju područnih škola i drugim informacijama od značaja za dalji rad. Za naredni period dogovoren je tok održavanja edukativno preventivnih predavanja za djecu kao učesnike u saobraćaju u okviru Republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, kao i organizovanju, planiranju i održavanju drugih preventivno edukativnih predavanja.

Pored navedene teme, kao tema sastanka bila je dosadašnja saradnja ovih institucija, kao i dogovor zajedničkih smjernica za dalju saradnju.

Takođe, od strane rukovodstva Policijske stanice Derventa istaknut je stav da će u narednom periodu biti pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini svih osnovnih škola, te pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju u cilju očuvanja i unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja djece kao učesnika u saobraćaju.

Preporučujemo