Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Pojačanim aktivnostima policije u januaru  broj smrtno stradalih lica u saobraćaju sveden na nulu
Derventa

Pojačanim aktivnostima policije u januaru  broj smrtno stradalih lica u saobraćaju sveden na nulu

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimajući preventivne i represivne aktivnosti na području teritorije koje operativno pokrivaju, tokom mjeseca januara 2020. godine, proveli su niz regionalnih akcija usmjerih na kontrolu alkoholisanosti vozača, akcije odnos vozač-pješak i nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, te akciju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila, što je rezultovalo i dovelo do znatnog smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, dok je broj smrtno stradalih   u saobraćaju sveden na nulu.
Tokom mjeseca februara tekuće godine, na području PU Doboj kontrola krzine kretanja vozila vršiće se ručnim laserskim uređajem za mjerenje brzine  „Tru cam“, „Dual“ radarom i presretačem,  koji je na našem području od početka ovog mjeseca.
Takođe, u narednom perodu vršiće se i pojačana kontrola saobraćaja koja se odnosi na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili opojnih droga.
Tokom prethodne godine na području naše Uprave iz saobraćaja je isključeno 3.386 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 237 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom opojnih droga.
Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise te da vožnju ne započinju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
 Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Slične objave

Derventa: Potvrđene 3 nove infekcije i smrtni slučaj

Dejan B.

Izgradnja vodovoda u Žeravcu i Lužanima Bosanskim

Dejan B.

Završena dva projekta u Trstencima

Dejan B.

Nastavljeno uređenje pojedinih dijelova grada

Dejan B.

Zimske službe spremno dočekuju zimu

Dejan B.

Uručene zahvalnice najboljim volonterima

Dejan B.