Pojačana kontrola saobraćaja na području PU Doboj

U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske uprave Doboj su u periodu od 01. do 05. 11. 2018. godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila.

Tokom akcije kontrolisano je 886 učesnika u saobraćaju. Tokom navedenog perioda, 286 vozača je prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila, a od toga je 239 vozača prekoračilo brzinu kretanja od 11 do 20 km/h, 39 vozača je prekoračilo brzinu kretanja od 21 do 30 km/h, dok je osam vozača prekoračilo brzinu preko 31 km/h.

Alkotestirano je 597 vozača dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode.

Kontrola saobraćaja je naročito bila usmjerena na mjestima i dionicama puteva na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su našoj operativnoj nadležnosti.

Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno sa drugim faktorima, uz razvijenu veću brzinu kretanja vozila, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike saobraćaju.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da savjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, da se pridržavaju zakonskih propisa i uslova na putu, te da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju.