Home GRADOVIDerventa Podijeljeni novogodišnji paketići u Udruženju “Sunce”

Podijeljeni novogodišnji paketići u Udruženju “Sunce”

by admin

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce”upriličilo je juče u Centru za kulturu podjelu paketića svojim korisnicima.Pjesmom, recitacijama i prigodnim programom korisnici ovog udruženja su ispratili staru i dočekuju Novu 2017. godinu.

Svečanosti podjele paketića prisustvovao je i načelnik opštine Milorad Simić, koji je i počasni član Udruženja “Sunce” i on je ovom prilikom svim korisnicima Udruženja “Sunce” poželio srećne božične i novogodišnje praznike,dobro zdravlje, ličnu sreću i uspjeh u narednoj godini.

Jedan od štićenika “Sunca” je i Slaviša Devedlaka, o kome brine brat Dado koji ističe značaj ovog događaja za sve korisnike.”Udruženje predstavlja nešto posebno, da nema Udruženja moj brat bi mnogo više vremena proveo u stanu i bilo bi mnogo teže da se organizuju neke aktivnosti koje oni imaju u Udruženju.Smatram da je ono veoma,veoma važno za ovu djecu”, rekao je Dado Devedlaka i zahvalio se načelniku Simiću koji je obezbijedio novogodišnje paketiće i koji,kako kaže,uvijek pomaže rad ovog Udruženja.Udruženje “Sunce” broji 138 članova.

“Ovo je već tradicionalno, povodom novogodišnjih prazmika načelnik opštine obezbijedi paketiće za sve naše korisnike,bez obzira na godine i uz prigodan program,koji zajedno pripreme učenici OŠ “Nikola Tesla” i korisnici “Sunca”, provedemo ovdje jedno lijepo druženje i uz osmjehe na licima naša djeca isprate ovu godinu”, rekla je Tatjana Spasojević, predsjednik ovog Udruženja

Ona ističe da Udruženje radi na bazi dnevnog boravka za osobe sa određenim intelektualnim teškoćama ,u boravku ih ima trenutno petnaest ali taj broj raste svakim danom.Jedna od aktivnosti su i kućne posjete teško bolesnim korisnicima, koji nisu u mogućnosti da dolaze u prostorije udruženja.

Svečanosti je prisustvovao i Vladan Popović, direktor Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”, čiji su korisnici Dnevnog centra takođe dobili novogodišnje paketiće.

derventa.ba

Preporučujemo