Home GRADOVIDerventa Počinju radovi na prvoj fazi izgradnje Spomen sobe

Počinju radovi na prvoj fazi izgradnje Spomen sobe

by Dejan

Gradonačelnik Milorad Simić je potpisao i ugovor o uređenju spomen sobe u Derventi – I faza, u vrijednosti 32.411,34 KM, a radove će izvoditi „Ehta-R“ iz Dervente.

Simić je istakao da je bilo potrebno ispuniti dosta elemenata da bi se pronašla odgovarajuća lokacija i riješili imovinsko-pravni odnosi.

„Čim se steknu uslovi krenućemo i u drugu fazu, za koju su sredstva takođe obezbijeđena“, istakao je Simić.

Dragoljub Ćustić, direktor preduzeća „Ehta-R“, je istkao da će radovi na adaptaciji unutrašnjosti započeti naredne sedmice.

„Mijenjamo bravariju, obavićemo molerske i kreramičke radove i pripremiti unutrašnjost za narednu fazu. Mislim da ćemo uraditi i prije roka od 60 dana“, istakao je Ćustić.

Predsjednik Boračke organizacije Čedo Vujičić je istakao da je ovo izuzetno važan projekat za njegovanje kulture sjećanja na Odbrambeno-otadžbinski rat i posebno pale borce, te da se radi o inicijativi ove organizacije staroj nekoliko godina.

Spomen soba će se nalaziti u Ulici kralja Petra I u prostorijama površine 70 kvadrata, a naredne faze uključivaće nabavku opreme i njihovu instalaciju, te nabavku softvera i njihovu implementaciju.

 

derventa.ba

Preporučujemo