Radio Derventa – RTV Derventa vijesti
Početna stranica » Pobjednik ilindanskih pjesničkih susreta je Olivera Sinđelić iz Bogatića
Derventa Društvo

Pobjednik ilindanskih pjesničkih susreta je Olivera Sinđelić iz Bogatića

Pobjednik 17. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača 2018” je Olivera Sinđelić iz Bogatića sa pjesmom “Jezero senki” u kategoriji ljepota voda.

Pobjednik u kategoriji šaljive pjesme je Mile Nešković iz Dervente sa pjesmom “Ribar Toma peca soma”, a u kategoriji “Ukrinski vodeni cvijet” pobjednik je Boro Petković iz Dervente sa pjesmom “Kome cvjetaš leptiru”.

Međunarodni manifestaciju, koju je organizovao Srpski književni klub “Vihor” Derventa, otvorio je načelnik opštine Milorad Simić koji je rekao novinarima da treba njegovati ovakve manifestacije i da lokalna zajednica podržava izdavanje knjiga lokalnih pisaca.

Nagrađena Olivera Sinđelić kaže da prvi put učestvuje na ovoj manifestaciji i da joj je drago zbog osvojene nagrade, ali ističe da je nije očekivala.

Pobjednik u konkureniciji šaljivih pjesama Gvozden Nešković kaže da je zahvalan “Vihoru” koji ga je postakao da piše i podsjeća da je nagrađivan i 2002. godine.

Ilindanski pjesnički susreti “Prljača 2018” počeli su juče u Bosanskim Lužanima, gdje je u Lovačkoj kući održano druženje pjesnika. Prethodno su pjesnici govorili stihove svojih pjesma na reonu “Viseći most” na rijeci Ukrini.

Predsjednik “Vihora” Nenad Simić je rekao da su na raspisani nagradni konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda stigla 72 rada pjesnika sa prostora Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore.

“Štampali smo i zbornik svih pristiglih i radova članova i prijatelja `Vihora`”, rekao je Simić i dodao da su pjesnički susreti, koji u Derventi postoje 17 godina, postali više od manifestacije, jer su uspostavljena brojna prijateljstva i kontakti.

Žiri za izbor najboljih pjesma činili su predsjednik Slaven Šmulja i članovi Daliborka Malešević i Sanela Stanković.

Generalni pokrovitelj manifestacije održane u Centru za kulturu je načelnik opštine Milorad Simić, a sponzori Turistička organizacija opštine Derventa i drugi. Manifestaciji je prisustvovao narodni poslanik Igor Žunić i drugi.

SRNA

Slične objave

Derventa: Potvrđene 3 nove infekcije i smrtni slučaj

Dejan B.

Izgradnja vodovoda u Žeravcu i Lužanima Bosanskim

Dejan B.

Završena dva projekta u Trstencima

Dejan B.

Nastavljeno uređenje pojedinih dijelova grada

Dejan B.

Zimske službe spremno dočekuju zimu

Dejan B.

Uručene zahvalnice najboljim volonterima

Dejan B.