Home GRADOVIDerventa Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos”: Osvojena Borja, a sljedeća je Manjača

Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos”: Osvojena Borja, a sljedeća je Manjača

by admin

Protekli vikenda, tačnije u nedjelju 8. maja članovi Planinarsko-ekološke sekcije “Abonos” uživali u ljepotama planine Borja, kao i u druženju sa domaćinima i ostalim planinarima koji su taj dan bili na stazi.

Na šetnju su članovi “Abonosa” išli na poziv Planinarskog drustva “Adrenalin” koje je obilježavalo treću godinu postojanja.

“Nas devetero je krenulo iz Dervente u ranim jutarnjim časovima, da bi se u Prnjavoru priključili planinarima iz tog grada, sa kojima imamo sjajnu saradnju,  odakle smo zajedno nastavili put ka Tesliću. Zajedno sa ostalim učesnicima smo prešli stazu od nekih 17 kilometara, izuzetno lijepu stazu sa tri teška uspona”, rekao je Aleksandar Balaban iz Abonosa.

Dervenćani su bili na najvišem vrhu Borja – Velikoj Runjevici. Zadnji dio staze planinare je skoro neprekidno pratila kiša, ali to nije umanjilo entuzijazam i raspolžzenje grupe da dodje do cilja.

“Na kraju pohoda domaćini su priredili ručak i dodjelu zahvalnica društvima koja su učestovala u šetnji. Dan na Borjima smo završili uz igru lokalnog kulturno-umjetničkog društva. Sve u svemu, vratili smo se srećni i zadovoljni sa još jednog pohoda”, zaključio je Balaban.

Manjača 22. maj

Sekcija iduće nedjelje (22.maja) u planu ima novo druženje i šetnju  ovaj put na planinu Manjaču. Lokalno planinarsko društvo “Manjača” pozvalo je “Abonos” da prisustvuje 9. Manifestaciji “Kočićevim stazama” tokom koje će se penjati na najviši vrh Manjače – Veliku Manjaču  koja se nalazi na 1239 metara nadmorske visine, nakon čega je druženje sa domaćinima uz ručak i muziku.

Polazak iz Dervente je planiran u 06:00 ispred TC Frukta ( Veliki Kort ) , a prevoz je organizovan. Cijena prevoza je 10-15 KM u zavisnosti od broja prijavljenih učesnika.

Radio Derventa

Preporučujemo