Home GRADOVIDerventa Pijan vrijeđao policajce, u Domu zdravlja nezakonito pomagao radnicima

Pijan vrijeđao policajce, u Domu zdravlja nezakonito pomagao radnicima

by admin

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 4 narušavanja javnog reda i mira i 3 saobraćajne nezgode.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa lišili su slobode R. D. iz Dervente koji je u nedjelju oko 02.15 časova, ispred benzinske pumpe „DKD Kuzmanović“, narušio javni red i mir vikom i galamom. On se oglušio o naredbu policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, pri tom upućujući uvrede policajcima. Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod R.D. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,62 promila, a nakon dokumentovanja Osnovnom sudu Derventa biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Centar javne bezbjednosti Doboj je prošlog petka Okružnom tužilaštvu Doboj podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M. Š. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posluga“. Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u javnoj zdravstvenoj ustanovi, tokom 2013. godine, neovlašteno dao na poslugu sredstva koja su mu povjerena u navedenoj javnoj ustanovi. Prijavljeni je, bez odluke Upravnog odbora i bez prethodno sačinjenih ugovora, za jedanaest radnika usmeno odobrio beskamatne pozajmice u ukupnom iznosu od 16.021,52 KM. Pozajmice, koje su isplaćivane putem blagajne ili tekućih računa, radnici su paušalno vraćali.

 CJB Doboj

Preporučujemo