Parastos poginulim derventskim borcima u Vlasenici

Posjetom Spomen sobi poginulim borcima Vojske Republike Srpske i parastosom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla,te polaganjem cvijeća na Vojničkom groblju, u Vlasenici su obilježene 23 godine od pogibije 15 boraca Derventske 327. motorizovane brigade VRS.

Sjenima derventskih boraca koji su 9. marta 1993. godine poginuli u rejonu sela Cerska,u opštini Vlasenica,poklonili su se članovi porodica poginulih boraca, predstavnici boračkih organizacija i lokalnih vlasti opština Vlasenica i Derventa.

Predsjednik Boračke organizacije Derventa Boro Dobrilović je ,u izjavi za medije, rekao da derventska delegacija već 23 godine dolazi u Vlasenicu,čuvajući uspomenu na poginule borce koji su stradali daleko od rodnog kraja.”Imamo veoma dobru saradnju sa opštinskim vlastima i Boračkom organizacijom Vlasenice.Postoji ideja o bratimljenju ove dvije opštine i ovo je prilika da aktuelizujemo tu ideju”, rekao je Dobrilović.

Predsjednik Boračke organizacije Vlasenice Dragoslav Todorović izjavio je da je zajednička borba vlaseničkih i derventskih boraca u ratu, podloga za čvršću saradnju između dvije opštine u miru.”Mi smo ranije donijeli zaključak na sjednici Skupštine opštine i pokrenuli aktivnosti s ciljem da se obezbijede uslovi za potpisivanje protokola o bratimljenju Dervente i Vlasenice. Mislim da ćemo to uraditi u prvoj polovini ove godine”, rekao je Todorović.

Pripadnici 327.motorizovane brigade ratovali su širom Republike Srpske, od Vlasenice, Milića do sarajevskog i zapadnokrajiškog ratišta.

derventa.ba