Home GRADOVIModriča Pali osumnjičeni za krađe novca iz bankomata: U pljačke išli skupocjenim ukradenim autima, odnijeli 160.000 KM

Pali osumnjičeni za krađe novca iz bankomata: U pljačke išli skupocjenim ukradenim autima, odnijeli 160.000 KM

by admin

Policijski službenici Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalnog MUP-a, 10.05.2021. godine, na području Sarajeva, FBiH, lišili su slobode lica inicijala E.M. i O.M., oba iz Sarajeva i na području Gradačca, FBiH, lišili su slobode lice inicijala A.S. iz Gradačca, zbog osnova sumnje da su na području Modriče i Šamca izvršila više krivičnih djela „Teška krađa“.

Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su tokom 2019. godine, na području opštine Šamac otuđili putnički automobil marke „BMW” vrijednosti 18.000 KM, koji su u Šamcu koristili prilikom izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“ u pokušaju, napadom na bankomat kojom prilikom su najvjerovatnije upotrebom odgovarajućeg plina izazvala detonaciju u unutrašnjnjosti bankomata s ciljem otuđenja novca, a u kojoj namjeri nisu ispjeli. Navedeno vozilo ja naknadno pronađeno zapaljeno na području opštine Usora, FBiH.

Za prijavljena lica postoji i osnov sumnje da su tokom 2019. godine, na području Modriče na isti način izvršila napad na bankomat kojom prilikom su otuđila oko 22.000 KM.

Takođe, za navedena lica postoji osnov sumnje da su tokom aprila 2021. godine, na području Modriče otuđila putnički automobil “Audi Q7“ vrijednosti od oko 24.000 KM kojim su u toku noći 01.05.2021. godine, na području Modriče izvršila krivično djelo „Teška krađa“ napadom na bankomat, odakle su otuđila oko 137.000 KM.

Navedena lica su 11.05.2021. godine, uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj na dalje postupanje.

 

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo