Otvorene ponude za vodovod “Lipe”

U julu 2017.godine Građevinski odbor za izgradnju vodovoda “Lipe” potpisao je sa preduzećem “Nero Inženjering”iz Banjaluke ugovor o izradi tehničke dokumentacije za glavni projekat vodovoda”Lipe” i time su zvanično počele aktivnosti i procedure na izgradnji ovog vodovoda.

Izgradnjom vodovoda “Lipe”omogućiće se vodosnabdijevanje naselja Kalenderovci, Rapćani,Dopnji Detlak,dio naselja Bišnja,Osojci i Donja Lupljanica i obuhvatiće,prema prvobitnim podacima,oko 250 domaćinstava.Vodovod će se graditi u okviru IFAD projekta,koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Na javni konkurs za izgradnju vodovoda “Lipe”,koji je raspisalo ovo Ministarstvo, prijavilo se pet preduzeća.Ponude se otvorene 21.februara u Banjaluci i najpovoljnija ponuda iznosi 620.000 KM. Ministarstvo će, po završetku potrebnih procedura,potpisati ugovor sa opštinom o sufinansiranju ovog projekta.

U realizaciji projekta učestvovaće i mještani ovih naselja.Priključak na vodovod za domaćinstva koja se sada odluče na to je 1.500 KM dok će se naknadni priključci plaćati znatno više.

Izgradnja vodovoda bi trebala da krene po okončanju potrebnih procedura i kada to vremenske prilike dozvole.
Vodovod je dug 40 kilometara i planirano je da bude završen za četiri mjeseca.

derventa.ba