Home GRADOVIDerventa OTVOREN 11. SAJAM PRIVREDE I TURIZMA U DERVENTI

OTVOREN 11. SAJAM PRIVREDE I TURIZMA U DERVENTI

by admin

U Sportsko-kulturnom centru u Derventi, počeo je 11. Derventski sajam privrede i turizma. Na ovogodišnjem sajmu izlaže preko 130  izlagača iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ali i iz jednog broja zemalja EU.

Tradicionalno kao i prethodnih godina, prvo su zaigrali folkloraši a ovaj put čast je pripala članovima SKUD-a „Derventa“, nakon čega su uslijedila dva skoka padobranca iz Prijedora, koji su nosili zastavu Republike Srpske i opštine Derventa.

Pinkova zvijezda Jelena Đurić, pozdravila je sve prisutne sa dvije pjesme te najavila svoj koncert koji je počeo u 19 časova.

„U povodu 165. Derventskog vašara dešavaju se i mnoge druge manifestacije, kao što je ovaj 11. Sajam privrede i turizma. Ova manifestacija je ono što se  o Derventi priča,  da je zauzela najviše mjesto po mnogim parametrima u RS, ali i u BiH“, rekao je načelnik Milorad Simić.

Manifestaciju je otvorenom proglasio ministar industrije, energetike i rudarstva  Petar Đokić.

„Derventa je opština koja na poseban način sama uspjeva da rješava mnoga pitanja, ali u sradnji sa Valdom RS. Nama je cilj da urpavo kroz ovakve manifestacije promovišemo dobre privredne poduhvate kompanije i drugo u RS”, dodao je Petar Đokić.

Pored ministra industrije, energetike i rudarstva, pristuan  je bio i minstar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, te načelnici komšijskih opština Brod i Stanari.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Slobodan Živanić- Radio Derventa

Preporučujemo