Home GRADOVIDoboj Otmica u Doboju: Mučili sugrađanina dok se nije onesvijestio

Otmica u Doboju: Mučili sugrađanina dok se nije onesvijestio

by admin

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 17.10.2021. godine, nakon četrdesettročasovnog operativnog rada identifikovali su lica inicijala Z.B., S.P. i A.S., svi iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da su lice inicijala B.F. iz Doboja, upotrebom sile i prijetnje uvukli u putnički automobil marke „Hyundai”, a tokom prevoženja do jednog lokaliteta na području grada Doboja lica inicijala S.P. i A.S. su istom zadali više udaraca rukama i nogama po raznim dijelovima tijela. Stigavši na pomenuti lokalitet lica inicijala S.P. i A.S. su upotrebom sile držali oštećenog dok je lice inicijala Z.B. izvršilo skidanje odjevnih predmeta sa istog, nakon čega mu je ruke vezalo plastičnim jednokratnim vezicama a potom mu upotrebom skalpela nanijelo više povreda po cijelom tijelu.

Nakon što je oštećeno lice izgubilo svijest, navedena lica su se udaljila sa lica mjesta u nepoznatom pravcu ostavivši oštećenog u besvjesnom stanju.

​Navedeni događaj je Policijskoj upravi prijavljen 15.10.2021. godine, oko 19, 35 časova.

​Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana kojeg koristi lice inicijala Z.B. priklikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina opojne droge i municije.

​Protiv lica inicijala Z.B., S.P. i A.S. je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje“ i krivičnom djelu „Teška tjelesna povreda“, dok su protiv lica inicijala Z.B. dostavljeni i Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.
​Navedena lica su dana 17.10.2021. godine, oko 16, 00 časova, predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policijska uprava Doboj

Preporučujemo