Home GRADOVIDerventa OŠ “Nikola Tesla”: Prijem za nosioce Vukove diplome, đaka generacije i učenike takmičare (FOTO)

OŠ “Nikola Tesla”: Prijem za nosioce Vukove diplome, đaka generacije i učenike takmičare (FOTO)

by Dejan B.

Zbog vanrednih uslova izostala je završna priredba đaka Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Dervente, Dan učeničkih postignuća, na kojoj su zvanično dodjeljivane diplome najuspješnijim učenicima.

Iz tih trazloga je danas u ovoj školi organizovan poseban prijem za učenike nosioce Vukove diplome, đaka generacije i učenike takmičare koji su školu uspješno predstavljali na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou i pokazali zavidan nivo znanja. Na svim takmičenjima su ostvarili potpunu dominaciju i sa punim pravom dobili zaslužene nagrade.

Rukovodstvo škole, na čelu sa direktorom Ljubišom Đurićem je svim učenicima obezbijedilo skroman poklon koji će ostati zasigurno lijepa uspomena.

“Još jednom smo pokazali da učenicima koji zaslužuju treba posvetiti pažnju i to je na ovom prijemu i učinjeno”, saopštili su iz škole.

Direktor je posebnu zahvalnost izrazio dobitnicima Vukove diplome: Anastasiji Stolić, Sergeju Radanoviću, Luki Milinkoviću i Mariji Milinković, kao i učenicima takmičaria Maji Popović i Aleksandri Stolić.

Đak generacije u školskoj 2020/2021. je učenica Anastasija Stolić koja je svojim trudom, radom i zalaganjem zasluženo ponijela tu titulu.

Posebnu diplomu za postignut izuzetan uspjeh u toku školovanja u osnovnoj školi , Anastasija Stolić je dobila za predmete fiziku i informatiku i Sergej Radanović za fiziku. Njih dvoje su se u ovoj školskoj godini izuzetno potrudili u tim oblastima i uspjeh nije izostao. Njihovi nastavnici su to prepoznali i nagradili ih što je za svaku pohvalu.

Direktor im je rekao da mu je velika čast što se nalazi u njihovom društvu i napomenuo im da su oni najbolji među jednakima.

Pored direktora su i pomoćnik direktora Slaven Šmulja, pedagog Radojka Tešendić i psiholog Snježana Markelić takođe svim učenicima čestitali na uspjehu i poželjeli im sreću u nastavku školovanja.

Direktor je učenicima rekao da im želi sreću i da izaberu zanimanje koje žele, da su im vrata škole uvijek otvorena i da će uvijek biti tu za njih jer su svi jedna velika porodica.

Učenici su se zahvalili na ovim lijepim riječima, na poklonima i pažnji koja im je ukazana.

Preporučujemo