Održana konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje” u Derventi

Brend je ono što razlikuje neki proizvod od konkurencije, ali se brendiranje ne svodi samo na dobijanje potvrde institucije, izjavila je pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dušanka Tegeltija na konferenciji “Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje”, koja je održana u Derventi.

“Ovim kampanjama podržavamo domaće proizvode, a njihovom kupovinom jačamo ne samo izvoz i konkurentnost proizvoda, već i privredu Republike Srpske i pomažemo otvaranje radnih mjesta”, rekla je Tegeltija novinarima.

Ona je navela da u Srpskoj ima mnogo brendiranih proizvoda, kao što su “vivia”, “nektar pivo”, ajvar proizvođača “Vitaminka”, te turističke destinacije poput Jahornine i Banje Vrućice kod Teslića.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić istakao je da je ova lokalna zajednica prepoznatljiva u Republici Srpskoj i da ostvaruje više od 10 odsto ukupnog izvoza Srpske.

“Imamo 350 miliona KM izvoza i 240 miliona KM uvoza. Uvijek mi je žao što ne znamo da cijenimo svoje proizvode i zato sam zadovoljan sloganom `Naše je bolje`”, kaže Simić.

Konferenciju “Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje”, koja je održana u hotelu “Biser” u Derventi, organizovalo je Ministarstvo trgovine i turizma.

Riječ je o nastavku aktivnosti Ministarstva kojima se promoviše uloga brenda i ukazuje na značaj brendiranja proizvoda i usluga u Republici Srpskoj.

Konferenciji su, između ostalih, prisustvovali privrednici iz Dervente, Doboja, Teslića i Modriče.

SRNA