Home GRADOVIDerventa Održana akcija čišćenja obala rijeke Ukrine

Održana akcija čišćenja obala rijeke Ukrine

by admin

U Derventi je danas održana akcija čišćenja obala rijeke Ukrine od smeća i drugog nanesenog otpada.

Akciju je organizovalo Sportsko ribolovno društvo /SRD/ “Ukrina” u saradnji sa Javnom ustanovom “Turistička organizacija grada Derventa”, uz pokroviteljstvo Gradske uprave i gradonačelnika Dervente Milorada Simića.

Predsjednik Upravnog odbora SRD “Ukrina” Derventa Nikola Strinić ističe da je akcija organizovana tradicionalno povodom obilježavanja 22. aprila – Svjetskog dana voda.

“Čistili smo obale rijeke Ukrine od Patkovače do naselja Jasenci. Bilo je daleko više učesnika nego ranijih godina, pa smo bili podijeljeni u četiri grupe. Dvije grupe su čistili uzvodno prema Patkovači, a drugi prema Novom mostu. Akcija je uspjela, a sakupljeno smeće će odvesti radnici komunalnog preduzeća”, kaže Strinić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Derventa Biljana Teofilović kaže da je ustanova tradicionalno uključena u organizaciju akcije i da je sve proteklo u najboljem redu.

“Poruka je stanovništvu i svima drugima koji borave na obalama rijeke Ukrine da ne bacaju smeće i drugu vrstu otpada. Rijeka Ukrina je naša ljepotica, a boravak i uživanje pokraj nje je neopisiv”, kaže Teofilovićeva.

Ona navodi da svi zajedno možemo učiniti više da rijeka Ukrina izgleda čistije.

U akciji su učestvovali i narodni poslanik Igor Žunić, zamjenik načelnika grada Derventa Siniša Jeftić, odbornik Davor Simić, zaposleni u Turističkoj organizaciji grada Derventa, veći broj ribolovaca, pjesnici i književnici,  i građana.

Nakon uspješno održane akcije čišćenja na gradskoj plaži “Patkovača” održano je druženje učesnika uz konzumaciju pripremljene riblje čorbe.

Nenad Simić/Posavske novosti

Preporučujemo