Održana 43. sjednica Opštinske izborne komisije Derventa

Opštinska izborna komisija Derventa održala je svoju 43. sjednicu.

Sjednici komisije prisustvovali su svi članovi komisije: Sanja Malešević, Nada Nović, Jelena Đurđević, Cvijo Aničić i Edin Dizdarević.

Komisija je razmatrala četiri tačke dnevnog reda. Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika sa 42. sjednice,donešen je Pravilnik o kancelarijskom poslovanju i arhiviranju dokumentacije Opštinske izborne komisije Derventa, u skladu sa Uputstvom o načinu rada i izvještavanja izborne komisije osnovne izborne jedinice u BiH , koje je donijela Centralna izborna komisija.

Članovi komisije su se upoznali sa aktima koje je dostavila Centralna izborna komisija BiH i to sa Odlukom o raspisivanju i održavanju Opštih izbora u BiH 2018. godine,sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opšte izbore u BiH koji će biti održani 7. oktobra 2018.godine.Komisija se upoznala i sa podzakonskim aktima Centralne izborne komisije kojima se bliže definišu odredbe Izbornog zakona BiH,a koje će se koristiti u sprovođenju opštih izbora u BiH 2018.godine.

Na kraju sjednice donesen je Plan Opštinske izborne komisije Derventa o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnost za opšte izbore u oktobru, kojim su definisani zadaci i aktivnosti komisije, sa utvrđenim rokovima i nosiocima realizacije.Ovaj plan će biti objavljen na zvaničnoj stranici opštine Derventa kako bi sa istim bili upoznati svi koji budu uključeni u izborni proces.

derventa.ba