Održana 16. sjednica SO: Raspoređen ostatak novac sportskim organizacijama

Odbornici Skupštine opštine Derventa podržali su na današnjoj sjednici dopunu plana raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportiste za 2018. godinu, u iznosu od 36.800 KM, za devet korisnika koji u prvoj raspodjeli sredstava nisu ispunjavali uslove.

Član Savjeta za sport Denis Pijetlović naveo je da je Savjet donio odluku da “progleda kroz prste”, odnosno da izađe u susret sportskim organizacijama koje nisu na vrijeme dostavile potrebnu dokumentaciju.

“To nećemo činiti ubuduće. Sada smo izašli u susret, jer je novi način raspodjele novca. Sportske organizacije će tromjesečno dostavljati izvještaje o utrošku novčanih sredstava opštinskom odjeljenju, i mi odbornici imaćemo uvid u trošenje novca”, rekao je Pijetlović, koji je odbornik SNSD-a.

U budžetu lokalne zajednice grantovi udruženjima građana iz oblasti sporta za ovu godinu iznose 420.000 KM.

Skupština opštine Derventa je na sjednici krajem januara usvojila plan raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportiste za 2018. godinu za 21 sportsko udruženje u iznosu od 383.200 KM.

Raspodjela sredstava obavljena je prema Pravilniku o finansiranju/ sufinansiranju u oblasti sporta i fizičke kulture i kategorizaciji sportova opštine Derventa.

Na dnevnom redu današnje sjednice bile su informacije o radu Pravobranilaštva Republike Srpske, sjedište zamjenika u Doboju za proteklu godinu, zatim informacije o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom, stanju javnog reda i mira, bezbjednosti građana i imovine, te informacija o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u osnovnim i srednjim školama.

SRNA