Održana 13. sjednica Kolegijuma Skupštine opštine

Na današnjoj 13.sjednici Kolegijuma Skupštine opštine Derventa donesena je odluka da se 15.sjednica Skupštine opštine Derventa održi 31.januara 2018. godine.

Prvobitni prijedlog dnevnog reda od 38 tačaka,na današnjoj sjednici je dopunjen sa dvije tačke koje se odnose na razrješenje i imenovanje komisije za sprovođenje postupka po javnom konkursu za imenovanje člana Upravnog odbora u JPU “Trol”.

Pred odbornicima će se na skupštinskom zasjedanju naći prijedlozi odluka o komunalnim taksama,o naknadama za obavljanje poslova pripreme urbanističke dokumentacije i tehničkog pregleda objekata,o raspodjeli sredstava za sportske organizacije i program razvoja sporta u 2018. godini, program zajedničke komunalne potrošnje,izvještaj o realizaciji Programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području opštine u 2017. godini,te kadrovska rješenja u JPU “Trol” i JU Turistička organizacija opštine Derventa.

Po riječima predsjednika SO Marijana Kljajića po prvi put će se na sjednici Skupštine opštine naći prijedlozi odluka za izbor najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrdnog zemljišta u svojini Republike Srpske.
Odbornici će razmotriti i nacrt odluke o uređenju prostora i građevinskog zemljišta, odluku o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa,imenovanju savjeta za izradu izmjene dijela regulacionog plana “Centar Istok-Centar Zapad-Blok br.4”

derventa.ba