Održana 11. sjednica Kolegijuma Skupštine opštine: Nova sjednica SO Derventa 15. novembra – VIDEO

Trinaesta sjednica Skupštine opštine biće održana 15.novembra 2017.godine, odlučio je na današnjoj sjednici Kolegijum Skupštine opštine.

Zamjenik načelnika Siniša Jeftić pojasnio je da je kratak period između dvije sjednice Skupštine opštine posljedica rokova koji se moraju ispoštovati prilikom donošenja nacrta budžeta opštine za 2018. godinu i rebalansa za 2017.godinu. Do 15. novembra dokumenti moraju biti upućeni nadležnom ministarstvu na usaglašavanje,a usvojeni do 15.decembra 2017.godine.

Na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja naći će se rebalans budžeta za 2017.godinu, nacrt budžeta za 2018.godinu, izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2017. godine, nacrt Programa rada Skupštine opštine Derventa za 2018.godinu i informacija o aktivnostima vezanim za rješavanje pitanja nosioca stanarskog prava čiji su stanovi porušeni.

Sekretar Skupštine opštine Sanja Malešević je pojasnila da po novom Poslovniku, Program rada Skupštine opštine utvrđuje Kolegijum Skupštine opštine.Iduće godine se neće raditi Nacrt već će se teme prikupljati i predsjednik će,na osnovu pisanih zahtjeva,predložiti teme Kolegijumu na usvajanje.

Na Kolegijumu je analizirana realizacija Programa rada Skupštine opštine za 2017.godinu.Programom rada je planirano ukupno 115 pitanja,a do oktobra tekuće godine je planirana obrada 101.pitanja. Od planiranih 101.pitanja realizovano je 89 što procentualno iznosi 88,11 posto realizovanih i 11,88 posto nerealizovanih. Jedna od nerealizoavnih tema biće realizovana već na 13.sjednici SO.Programom rada Skupštine opštine utvrđena su pitanja normativnog i tematskog  sadržaja o kojima raspravlja i odlučuje Skupština opštine.

Nisu realizovana,a planirana su normativna akta vezana za pitanje pogrebne djelatnosti,razvoja Civilne zaštite opštine Derventa, tehničkog opremanja Teritorijalne vatrogasne jedinice i izgradnje objekta koji koristi ova jedinica.

Od pitanja tematskog karaktera  nisu realizovane informacije  o grobljima na području opštine,o radu i uslovima rada savjeta mjesnih zajednica,o medijsko-informativnoj pokrivenosti opštine,o ostvarivanju prava boraca,vojnih invalida i porodica poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, o vjerskim objektima na području opštine,o sportskim aktivnostima i rezultatima sportskih klubova, informacija o stanju i daljem imovinsko-pravnom statusu društvenih domova u selima i mjesnim zajednicama te modaliteti njihovog saniranja i oživljavanja rada.

Usvojen je zapisnik sa 10.sjednice Kolegijuma Skupštine opštine.

derventa.ba

VIDEO TV K3