Home GRADOVIDerventa Održan Svetosavski dobrotvorni bal u organizaciji Kola srpskih sestara

Održan Svetosavski dobrotvorni bal u organizaciji Kola srpskih sestara

by Dejan

U organizaciji Kola srpskih sestara „Carica Milica“ je upriličeno četvrto izdanje Svetosavskog bala od obnove ove tradicije prekinute prije osam decenija, čime je još jednom na najljepši način povezana kultura i dobročinstvo.

Ove godine organizatori su, pored podrške istaknutom studentu, sredstva prikupljena ovom manifestacijom usmjerili za izgradnju Svetosavske sale u kompleksu Stare crkve.

Četvrti Svetosavski bal podržala je i Gradska uprava.

„Obradovan sam da prisustvujem, zajedno sa našim sugrađanima, na jednoj humanitarnoj i duhovnoj aktivnosti. Čestitam organizatorima, a potom i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svima onima koji su dali svoj doprinos ovoj večeri“, kazao je gradonačelnik Milorad Simić.

Predsjednica kola Đurđa Dodig – Pijetlović kazala je da je vodilja i ovogodišnje dobrotvorne manifestacije svetosavlje i humanost.

„Ovog puta prihod od bala namijenjen je za našu Staru crkvu, za Svetosavsku salu. Naša želja je da naredni bal bude upravo u toj sali. Hvala svim ovim ljudima koji podržavaju naš bal, ali i onima koji su prvi put ove godine došli na bal“, kazala je ona dodavši da je program bala i ove godine okupio umjetnike koji se angažuju u svijetu tradicije i svetosavskih vrijednosti.

Protonamjesnik Ljubiša Nović istakao je da će Svetosavska sala služiri raznim svrhama, te da bi radovi do 1. septembra trebalo da budu završeni kada je planirano osveštanje kompleksa.

Čast da održi besjedu pripala je poznatom glumcu Slaviši Čuroviću, koji je pozvao na jedinstvo među narodom.

„Sveti Sava je bio onaj koji sabira i miri braću, a njegovu veličinu dobro poznaju ne samo Srbi, nego i muslimani i katolici. Radujem se ovoj večeri u kojoj je i Sveti Sava sa nama“, istakao je Čurović.

Kulturni dio manifestacije upotpunile su sestre Nović svojom etno pjesmom, talentovana violinistkinja Maja Orlando.

Derventa.ba

Preporučujemo